До края на годината ще бъде подготвена за експлоатация третата временна оперативна база

...
До края на годината ще бъде подготвена за експлоатация третата временна оперативна база
Коментари Харесай

Базата за Спешна помощ по въздух ще е готова до края на годината

До края на годината ще бъде подготвена за употреба третата краткотрайна оперативна база за незабавната помощ по въздух.

Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, който дружно с кмета на община Сливен Стефан Радев посети през днешния ден летище “Бършен ”, съобщи БГНЕС. 

„ За нас е значимо незабавно след идването на всеки хеликоптер, той да бъде пуснат в употреба в най-кратки периоди, с цел да могат хората при нужда да получат незабавна здравна помощ. Затова община Сливен ни дава да употребяваме съществуваща инфраструктура на летище “Бършен ”, където ще правим ремонт, с цел да създадем условия за обслужване и опериране на хеликоптера.

Министър Гвоздейков изясни, че с позиционирането на третия вертолет в Сливен, той ще покрива огромен периметър в Източна и Централна България, а също и част от автомагистрала “Тракия ”.

По думите му повода да бъде определен Сливен е географското му състояние, защото философията на HEMS е да бъде позициониран хеликоптер в център, който да е на еднообразно разстояние от градовете за оказване на здравна незабавна помощ по въздух.

До година и половина ще завърши построяването на шестте непрекъснати оперативни бази, предвижда министърът. „ Около 200 души ще работят в системата за незабавна здравна помощ по въздух в цялата страна “, разяснява още министърът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР